Robbans Svenska militära flygmärkessida | NYA BILDER, dock inte sorterade eller inlagda med information. | Laddgrupp 22a FUK

Laddgrupp 22a FUK
Vad gör då laddgruppen.... jo detta:
"Flygplansgrupperna är redan ute på linjen, redo att ta emot flygplanen och nu är det snart dags för oss i laddgruppen att ansluta. Så fort motorn har kuperats sätter vi igång med arbetet att konfigurera om den yttre lasten för att hinna klart med alla flygmaskiner innan det är dags för start igen.

Jag medverkar i övningen som laddgruppschef. Min uppgift är att hantera flygplanens yttre last; att konfigurera om nuvarande last eller komplettera med ny last. Det kan vara vapen, fälltankar och/eller sensorer. Laddgruppen har även som uppgift att ladda automatkanonen. I min grupp har jag tre hjälpmekaniker och tillsammans bildar vi en väl samövad grupp som arbetar snabbt och säkert. I en laddgrupp är det av stor vikt att vara drillade och samövade. Under en klargöring som tar cirka tio minuter ska en full last med vapen kunna laddas och då gäller det att alla vet vad de ska göra. När en flygmaskin är klar skyndar vi vidare till nästa. Det är intensivt och fullt fokus, men samtidigt är det viktigt att tänka på säkerheten. Både person- och flygsäkerhet, och det är mitt ansvar att det går rätt till vid hantering av lasten."
Förklaring till varför dom heter 22a FUK:
"Tidigare hette vi 1. och 2. stnkompani. Nu heter vi 21 och 22 för att vi är den andra flottiljen idag. På F 21 heter FUK 31 och 32. De andra kompanierna på F 17 heter också något med 20. Från 21 upp till 26 som är GU-kompaniet. Tidigare hette vi här 11. och 12. Det var för att vi var den första flottiljen som var ett krigsförband. F 7 var inget krigsförband då, för några år sedan. Sen blev de ett krigsförband och vi fick nya nummer."

Stort tack till JAF för info.RSS RSS Feed | Archive View | Powered by zenPHOTO