Robbans militära märkessamling

En snabb presentation av mig som har denna sida:
Robert Lindberg heter jag och jag bor i Köping.
Jag började samla märken på allvar 1988 när jag gjorde värnplikten på F 15 Söderhamn.

Här finns min samling av främst Flygvapnet, Helikopterflottiljen samt JAS 39 Gripen märken både i tyg och dekaler samt lite metallmärken.
Finns även lite mer märken som jag har valt att spara än så länge.

Dock är det fortfarande lite struligt att göra iordning denna sida då ett byte av programvara gjord det besvärligt för mig.
Därför ser sidan konstig ut på lite överallt och jag kommer att fortsätta jobba successivt med min sida för att få ordning på den. Så det kommer innebära att MÅNGA märken inte ligger där jag har tänkt det osv osv.

Har du något märke som jag saknar och vill skänka/sälja/byta så kan Ni kontakta mig via mailen:
robban . markessamlare @ gmail . com

Samma mail ovan kan Ni även använda om Ni ser att jag har felaktig info om något märke eller om du har info om ett märke.

Jag har även startat en facebookgrupp för oss samlare och det är en sluten grupp, så vill Ni gå med i den gruppen så får ni söka efter gruppen: "militära märkessamlare" samt svara på kontrollfrågorna!!

Ha en fortsatt trevlig dag och tack för besöket.
[ stop the slideshow ]

Helge Vit

PhotoScan053.jpg Helge GrönThumbnailsHelge GulHelge GrönThumbnailsHelge GulHelge GrönThumbnailsHelge GulHelge GrönThumbnailsHelge GulHelge GrönThumbnailsHelge GulHelge GrönThumbnailsHelge GulHelge GrönThumbnailsHelge Gul

5e div på F 8 Barkarby

NYGJORD Mars 2021 av min vän JUGG.SE efter en beställning.

Inte många tillverkade.


Följande info finns på: sveaflygflottilj.se"Det är för mig ännu inte helt klarlagt om 5.div verkat som en helt egen fristående division eller om den varit del av någon annan. Enligt muntliga uppgifter till mig så var 5.div flottiljstabens flygavdelning. Den var förlagd till Hangar 1 och delade således plats med 4.div. Det finns mig veterligen endast en känd bild där divisionsemblemet vilar på en vit botten. Det är en J 9 (2116) och ska vara tagen sommaren -45. Mycket av den information jag har angående 5.div är osäker. Den härstammar uteslutande från intervjuer jag haft med personer som på ett eller annat sätt varit verksamma på flottiljen."