Robbans militära märkessamling

En snabb presentation av mig som har denna sida:
Robert Lindberg heter jag och jag bor i Köping.
Jag började samla märken på allvar 1988 när jag gjorde värnplikten på F 15 Söderhamn.

Här finns min samling av främst Flygvapnet, Helikopterflottiljen samt JAS 39 Gripen märken både i tyg och dekaler samt lite metallmärken.
Finns även lite mer märken som jag har valt att spara än så länge.

Dock är det fortfarande lite struligt att göra iordning denna sida då ett byte av programvara gjord det besvärligt för mig.
Därför ser sidan konstig ut på lite överallt och jag kommer att fortsätta jobba successivt med min sida för att få ordning på den. Så det kommer innebära att MÅNGA märken inte ligger där jag har tänkt det osv osv.

Har du något märke som jag saknar och vill skänka/sälja/byta så kan Ni kontakta mig via mailen:
robban . markessamlare @ gmail . com

Samma mail ovan kan Ni även använda om Ni ser att jag har felaktig info om något märke eller om du har info om ett märke.

Jag har även startat en facebookgrupp för oss samlare och det är en sluten grupp, så vill Ni gå med i den gruppen så får ni söka efter gruppen: "militära märkessamlare" samt svara på kontrollfrågorna!!

Ha en fortsatt trevlig dag och tack för besöket.
Home / 15 Most visited /

a:1:{s:5:"en_US";s:15:"Vädercentralen";}

skanna0503.jpg GTU 161ThumbnailsF16 IFGTU 161ThumbnailsF16 IFGTU 161ThumbnailsF16 IFGTU 161ThumbnailsF16 IFGTU 161ThumbnailsF16 IF

Från den 1 januari 1999 blev Flygvapnets väderskola en del av Försvarsmaktens Halmstadsskolor (FMHS). Genom försvarsbeslutet 2004 beslutades det att Försvarsmaktens Halmstadsskolor skulle upplösas och avvecklas den 31 december 2004. I dess ställe skulle Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) bildas den 1 januari 2005. Den nya skolan skulle bland annat bestå av Arméns tekniska skola och delar av Örlogsskolorna, samt Flygtekniska skolan ur Försvarsmaktens Halmstadsskolor.
Försvarsmakten ansåg att Väderskolan inte passade in i den nya tekniska skolan, utan beslutade att skolan skulle flyttas till Enköpings garnison, för att där bli en del av Försvarsmaktens meteorologi- och oceanograficentrum (FM METOCC). Från den 1 juli 2005 övergick verksamheten vid Väderskolan till att vara en utbildningsavdelning vid Försvarsmaktens meteorologi- och oceanograficentrum.


Detta märke kommer från den gamla prognoscentralen även kallad Vädercentralen och den fanns i Bålsta.